Geplaatst op Geef een reactie

Eerste Remboeboek uitgereikt

De Remboeboeken zijn gearriveerd

Op 13 november 2020 kwam een elektrisch wagentje met aanhanger voorgereden bij Selma van Vemde om 2 pallets met 1000 boeken af te leveren.
De Familie Van Vemde stond op afstand toe te kijken. En al snel kon in de zon de eerste doos worden opengemaakt en konden we allen een boek in ons hand houden.

Eerste Remboeboek uitgereikt

‘s Middags gingen we naar Epe om daar het eerste boek uit te reiken aan Johan Leurink.

Daar plaatsten we een Remboe-stoel in de tuin en vroegen we hem in de wijde kring plaats te nemen. Er was een cameraman aanwezig om de uitreiking te filmen voor de documentaire die op 19 januari 2021 wordt uitgezonden op TV-Gelderland.

We legden uit dat onze vader Aalt van Vemde het boek niet gauw zou uitreiken aan de burgemeester of een andere hoge piet. Hij zou liever iemand kiezen die direct betrokken was bij de Remboe. En wij waren het er snel over eens dat dit dan Johan Leurink moest zijn. Johan kwam in 1959 als 16-jarige bij Aalt van Vemde in dienst en is daar nooit meer weg gegaan. Na de verkoop van de Remboe in 1966 kwam hij in dienst bij de opvolger, de Stichting Vakantievreugd.

Hij heeft een hele eigen verzameling van foto’s en een hoofd vol herinneringen. Een wapenfeit van Johan is dat hij zich na de brand in de grote kantine van 1985 heeft ingespannen om de oude kampbel terug te vinden, die zo’n grote rol speelde in de Remboe van Aalt. En hij heeft ervoor gezorgd dat deze bel nu een plaatsje heeft gekregen bij de ingang van Remboe Village.

Johan was zeer verguld met deze hulde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *