Gastenboek

We vinden het erg leuk om van u te horen. Wat vond u van het boek of wat zijn uw herinneringen aan de Remboe in Epe?

U kunt hier een bericht achterlaten dat voor iedereen zichtbaar is. U kunt via contact ook een bericht aan de makers sturen.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt in het gastenboek nadat we het beoordeeld hebben.
We behouden het recht voor berichten te wijzigen, te verwijderen of niet te publiceren.
16 berichten.
Rebecca L Rebecca L uit Hekelingen schreef op 1 november 2021 om 09:36
Bij toeval over dit boek gehoord en op een regenachtige zondag heerlijk helemaal door gekeken en gelezen. De herinneringen had ik nog, maar bij het lezen kwamen er nog vele bij. Wat een heerlijke tijd hadden we daar toch: vrijheid, blijheid, argeloosheid en een "gouden tijd". Oom Aalt was "heilig", want als hij zei dat je nu lekker moest gaan slapen, na zijn verhaal in de kantine, dan ging je ook gewoon terug naar het huisje en naar bed. Bedankt voor alle mooie herinneringen uit het boek.
Heleen Dijkstra-Blacquière Heleen Dijkstra-Blacquière uit Zuidlaren schreef op 18 augustus 2021 om 17:45
Wat een mooi eerbetoon aan jullie vader, moeder, personeel en vrijwilligers. Ik denk, dat er nog nooit( weer)zo'n mooi en sociaal project is geweest. Drie maal ben ik op De Remboe geweest. Eenmaal toen ik een jaar of 5/6 was, samen met mijn ouders en het gezin van een oom en tante. We waren met een omgebouwde Fram autobus. Camper avant la lettre. Toen ik een jaar of 15 was nog eens met het hele gezin in een stenen huisje gelogeerd. Wat ik me goed herinner, waren de gezamenlijke maaltijden in de kantine. Het gerammel met bestek en het zingen van "Aramsamsam" Ook de verhalenavonden bij het kampvuur zijn me altijd bijgebleven .Lekker spannend. Mooie herinneringen. De laatste keer kwam ik met drie vriendinnen vieren, dat we geslaagd waren voor on ULO examen. We logeerden in "De Rups".En laat die nu op de omslag van het boek staan. Voor het eerst zonder ouders op vakantie, we genoten volop. En onze ouders wisten waar we waren: De Remboe; dat was vertrouwd. In die vakantie heb ik Berend leren kennen. We hebben een tijd lang gecorrespondeerd en zijn een keer bij elkaar thuis geweest. Ik in Epe en Berend, met vriend Laurent in Oranjewoud. Dat was fijn, maar voor iets blijvends waren we kennelijk nog te jong. Ooit nog eens iets in de krant gelezen over een jubileum van Berend, als wijkagent in Assen? En nu ineens dit boek. Prachtig. Samen met mijn broers en zussen een week lang herinneringen opgehaald. Alleen dat al. Hartelijk dank voor dit mooie boek. Heleen Dijksta-Blacquière.
Mieke de Groot-vd Elst Mieke de Groot-vd Elst uit Nieuwehorne schreef op 16 april 2021 om 23:19
In navolging van mijn broer, die per toeval hoorde van jullie Remboeboek, deze ‘herinnering’ ook besteld en met plezier gelezen! Dingen die je schijnbaar vergeten was kwamen allemaal weer boven, de hutjes en huisjes, de buitenkeukens en ook de namen daarvan! We zijn vereerd dat we, met foto, opgenomen zijn als één van de vele herinneringen. Muziek maken op de bonte avond, we namen accordeon en banjo er speciaal voor mee! Heel veel jaren zijn we er geweest en onze ouders gingen vaak in september samen nog een weekje! En vandaag in de auto, voordat het nieuws begon, hoorde ik plots het Remboelied met verwijzing naar het boek, ik kon het zo meezingen! Heel veel dank voor dit mooie aandenken, aan de Remboe met als boegbeeld Ome Aalt!
Wim van der Elst Wim van der Elst uit Almelo schreef op 16 april 2021 om 10:18
Beste familie Van Vemde, Bij toeval las ik over de verschijning van uw boek en omdat wij in de jaren '50 en '60 de twee weken zomervakantie doorbrachten in een hutje - later stenen huisje - van De Remboe heb ik uw boek onmiddellijk besteld. Geen teleurstelling! De herinneringen die terugkwamen werden nog versterkt door de foto op pag. 60. Mijn zus Mieke met accordeon, ik met de banjo, zo traden we elke vakantie op tijdens de bonte avond! Wat een leuke herinneringen hebben we aan 'Oom Aalt'- altijd belangstellend, altijd vriendelijk. Tijdens het kampvuur vrijdagavond hingen we aan zijn lippen ('Aaltje, een verhaaltje, dan gaan we zoet naar bed!') als hij de wisseling van de nachtwachten van de vóór- en ná middernachtwacht vertelde en de Remboe-regels toelichtte ('Wij verzenden alles per Van Gend en Lóóós, behalve Den Haag met Kóóóper en Amsterdam met Kamphuis') - mijn vader kon dat perfect imiteren... We leerden de Remboe kennen in 1952, toen we - bij de ouders achterop de Solex - een rondrit maakten langs familie in Nederland. De weg van Groningen naar Den Haag kon niet in één keer worden afgelegd, dus onderweg logeerden we een nacht bij vrienden die een huisje hadden gehuurd op De Remboe. We zijn er zeker tot begin jaren '60 elk jaar geweest. Dank voor jullie herinneringsboek! Wim van der Elst, Almelo wp@wordpower.nl Mieke de Groot-van der Elst, Nieuwehorne miekedegrootvdelst@gmail.com
Frans van Muiden Frans van Muiden uit Rotterdam schreef op 12 april 2021 om 12:47
Wat een geweldige vakantie en wij daar doorgebracht in de vijftiger/zestiger jaren,de aankomst na een lange rit met 2 families in een volkswagen bus,de kist ophalen en bedden inde grote schuur even in het stro spelen, Groot ontzag heb ik voor mijn moeder die met 4 kinderen alles regelde uitpakte de bedden opmaakte,en ons probeerde schoon te houden met koud water even flink zijn Koken buiten in de keukens met allemaal namen van vulkanen als Visuvius en Etna. groot de kinderverhalen als de Drie biggetjes die Aalt vertelde met een ongelofelijke passie ik heb hem vaak na gedaan hilarisch zowel met broers en zussen en Pa en Ma maar ook met onze kinderen. En de bonteavond en het kampvuur wat spannend als kind in het schemer naar huis naar de olielamp die een schermerig licht liet vallen over de gezichten, Als het regende dan lekte het dak even, en de groente boer bij de kantine we gingen met een bel door de camping om dit te roepen, feest om de varkens wat schillen te brengen wat gingen ze tekeer. Als je dan nu de luxe ziet mijn god wat leefde we eenvoudig toen met simpele huisjes tussen het groen boerenbloemen en de wei het is allemaal voorbij, een prachtig boek met herinneringen BEDANKT AALT
Zacharias Bousema Zacharias Bousema uit Zwolle schreef op 11 april 2021 om 10:58
Daarnet, tussen" Vroege Vogels" en "OVT", klonk ineens het Remboelied op de radio. In eens voelde ik me weer dat jongetje(ik ben nu 76) dat daar rond stapte,dolkmes aan de riem met het Remboe embleem en net als Oom Aalt in de korte ribfluwelen broek. Een aantal jaren, brachten wij als familie onze vakantie door in een stenen huisje . 4 Volwassenen en drie kinderen opgepropt in een kleine bestelwagen, vanuit Haarlem. Ik ruik nog de stromatrassen,heerlijk. Wassen buiten aan de kraan. Het kampvuur, de verhalen,het zingen. Bedankt voor dit initiatief. Direkt besteld.
C.Mol-Timmermans C.Mol-Timmermans uit stadskanaal schreef op 11 april 2021 om 08:07
Hier had ik op gehoopt dat er eens een boek zou komen over de Remboe.In de jaren '50 en '60 kwamen wij hier. In 1960 leerde ik daar mijn man kennen. Hij was 16 en ik 15 jaar.Hij kam uit Groningen en ik uit Den Haag. Wij zij 50 jaar getrouwd geweest en 58 jaar bij elkaar.Zijn familie zat altijd in een hutje en wij in een huisje. Altijd de bouwvak weken. Enorm genoten altijd. Met de bus ging de reis en de kist met servies en kookspullen met van Gend en Loos.De strozaken.de waterkraan snoep van een paar centen kopen bij de toonbank. Een keepie op je hoofd waar je speldjes op verzamelde.Genoeg herinneringen.Heel leuk.
Jaap Remmerswaal Jaap Remmerswaal uit Delft schreef op 8 april 2021 om 13:44
Goh wat leuk om zo onverwachts de documentaire te zien over de Remboe. Zo rond 1955 kwam ik daar voor het eerst als kleine jongen. Aalt met zijn onafscheidelijke kniekousen vond ik direct indrukwekkend en aardig tegelijk. En dan die hutjes, met de ogen van nu simpel maar toen een klein natuurpaleisje met avontuurlijke stapelbedden en alles rook naar stro en riet. De gezamenlijke keuken even verderop waar het altijd gezellig was en dan die prachtige kathedraal achtige kantine. Wat een geweldige plek. Dank je wel Aalt!
Joke Beemster Joke Beemster uit Monnickendam schreef op 7 april 2021 om 10:25
Gisteren 6 april 2021, hoorde ik op de radio opeens het Remboe-lied! Radio harder en meezingen, daarna op het net opgezocht. Ik ben van 1949 en verschillende keren met ouders en grootouders naar de Remboe geweest, geweldige herinneringen aan Ome Aalt, kampvuur, volksdansen enz. Boek meteen besteld en nu maar afwachten....😄
Hans Campo Hans Campo uit Hoornaar schreef op 6 april 2021 om 10:48
Mijn mooiste jeugdherinneringen komen bij elkaar in mijn gedachten aan de Remboe. Ik behoorde tot een gezin met vijf kinderen, wonend in Rotterdam. Ik ben van 1952. Wij zijn met ons gezin vermoedelijk 3 vakanties op de Remboe geweest. Hoe ging dat. Ik praat over 1962.. Een week voor de vakantie werd er bij ons thuis een grote houten kist bezorgd. In mijn herinnering 1x1x1 meter. Mijn moeder deed daar in de loop van de week de potten, pannen, bestek, kleding en houdbaar eten in. Deze kist werd door Van Gent en Loos opgehaald. Hoe en wie dat zo perfect regelde weet ik niet - daar dacht je als kind niet aan, maar dat was vast een heel geregel, zonder e-mail,🥴. Mijn ouders kan ik het niet meer vragen, want die leven niet meer. Toen wij dan na een busreis op de Remboe aankwamen stond die kist in ons huisje.. Ik heb daar ongelofelijk mooie vakanties gehad. Vooral de verhalen van “ome Aalt” maakten enorme indruk op mij. Ik heb toen ik het vanmorgen op de radio hoorde gelijk besteld. Ik kan niet wachten. Ik zelf kan er ook overigens een boek over schrijven....Dus dank aan de familie dat ze zit boek uitgebracht hebben! Groet Hans.
Evert Evert uit Putten schreef op 12 februari 2021 om 13:57
De Remboe bestaat ook nu nog steeds. Het is dan wel niet meer helemaal het vakantiepark als voorheen. Maar meer een kleine recreatie park geworden met enkele recreatie woningen en voornamelijk sta caravans en chalets. Ook zijn er tijdens het seizoen nog enkele trekkers plaatsen, voor een tent, camper of caravan. En er is een seizoens openlucht zwembad en een park gebonden restaurant. Kijk voor wat meer info en foto’s ook eens op de echte vrienden van de Remboe village Facebook pagina: https://www.facebook.com/groups/222781008146955/ Daarnaast heeft de Remboe village ook een actuele website: www.remboevillage.nl Gr. Evert.
Gabriele Dietrich Gabriele Dietrich uit India schreef op 6 januari 2021 om 10:51
Today i finally received this wonderful book on De Remboe. It is really a phantastic documentation of something very significant and extraordinary. Your Father must have been an extraordinarily gifted personality to conceive of it, get it going and make it viable. I feel one should think of an English translation, because even my children cannot read it, which is such a pity. Karuna tried to learn some Dutch on Duolingo, but did not get very far. Thambu never even tried. I think this book is very timely for the crisis of global warming. How to have a lot of fun which is low cost and not damaging. Is it completely gone or are there still leftovers? I have not yet read the text in detail. I recognise the post war culture where people wanted some relaxation and some meaning in life after so many hardships. In the early fifties many people had wonderful recreation at low cost and in a very non elitist and non consumerist way. But i feel it is partly the car and camping industry with its inherent individualism which has killed the concept of de Remboe. But this individualism is no longer viable in times of global warming. (…)
André Veneman André Veneman uit Meppel schreef op 4 januari 2021 om 19:46
Familie van Vemde, bedankt voor dit mooie boek. Het roept weer veel herinneringen bij mij op aan de vakanties die ik heb mogen beleven in de Remboe. Van 1957 tot en met 1962 gingen we jaarlijks met het gezin op de fiets van Meppel naar Epe. In die tijd een hele belevenis, mijn ouders spaarden wekelijks een klein bedrag, om ’s zomers op vakantie te gaan. We bleven twee weken, eerst in een rieten hutje, later in een stenen huisje . De laatste keer in 1962 gingen we met ons hele gezin in twee huisjes. De kinderen sliepen op de stapelbedden, mijn ouders op het opklapbed in de woonruimte. Overdag veel wandelen en fietsen, maar op tijd terug voor het avondprogramma. Vooral de bonte avond en het kampvuur staan in mijn herinneringen gegrift. Van mijn 11e tot en met 16e jaar was de Remboe een jaarlijks hoogte punt in mijn jeugd. Daarvoor alsnog bedankt. André Veneman.
Anita Hartogs Anita Hartogs schreef op 8 december 2020 om 17:46
Prachtig boek. Mijn ouders zijn in 1959 op de Remboe gekomen, en mijn moeder is nu 85 jaar en heeft vorige maand afscheid genomen van haar caravan. Aan 1 stuk door in totaal 61 jaar met heel veel plezier daar gestaan. Aalt ken ik zelf van de verhalen, en mijn moeder heeft het nog regelmatig over hem, geweldige verhalen kon hij vertellen bij het vuur. Een prachtig boek hebben jullie gemaakt en daarvoor heel veel dank, de sfeer van toen komt helemaal binnen bij het lezen van dit boek. Het was bedoeld als kerstcadeau voor mijn moeder, maar dit is zo mooi, dit krijgt ze morgen al. Dank, heel erg mooi. Anita Hartogs
Tonny Bosman Tonny Bosman schreef op 4 december 2020 om 16:26
Ja, mijn vader staat er in met zijn groente wagen.. prachtig Als de dag van gisteren.., Ben benieuwd wat mijn moeder ervan vindt. Zelf ben ik als kleine jongen er ook heel vaak samen met mijn vader geweest Wat in mijn herinnering staat is vooral dat al die vrouwen elke dag met veel plezier aan het aardappelen schillen waren bij de keuken van die grote kantine En dan kreeg ik wat lekkers Vandaar waarschijnlijk
Johnny Visch Johnny Visch uit Heerde schreef op 29 november 2020 om 13:57
Wat een geweldig boek! Mooi om de oorsprong van het vakantiepark zo te zien! Zelf heb ik vanaf mijn 14e elf jaar bij de gebroeders Leurink in de buitendienst vakantie/weekend werk gedaan. Dit was in de tijd van Peter van Heijningen. Ik heb er een hoop mogen leren in die tijd! Het magazijn moest altijd op orde zijn van Johan! Alle klussen moesten worden gedaan! Toiletten, gras maaien, zwembad, bungalows, reparaties, fietsen repareren, banden plakken, snoeien, rioolverstoppingen verhelpen, schilderen, enzovoort! Het was echt een mooie tijd waar ik veel mensen heb leren kennen! Het is jullie echt goed gelukt de Remboe neer te zetten, zoals het hoort! Een prachtig park met historie! Johnny Visch