Over het boek

In oktober 2020 is het 75 jaar geleden dat Aalt van Vemde overleg begon met het gemeentebestuur van Epe om op zijn terrein tegen de rand van de uitgestrekte Veluwse bossen een vakantieoord te mogen beginnen. Dat was bijna twee jaar geleden de directe aanleiding voor de kinderen van Aalt van Vemde een boek te maken over de Remboe, die in de opzet van Aalt 20 jaar heeft bestaan.

Het boek beschrijft de geschiedenis en achtergronden van de Remboe en laat daarna met veel foto’s en wat tekst zien hoe het leven er op de Remboe uitzag. In de bijlagen van het boek is nadere informatie te vinden. Het boek is aangevuld met citaten en anekdotes uit krantenknipsels, van oudgasten, medewerkers en de kinderen van Aalt en zijn vrouw Jenni.

Het boek is geheel in eigen beheer uitgegeven. Het bevat 176 pagina’s met veel foto’s en is gebonden in een harde kaft. De vormgever is grafisch ontwerper Sieger Duinkerken, kleinkind van Aalt. In het boek zijn ruim 210 foto’s opgenomen, zowel pagina vullend als kleinere foto’s. Het boek is gedrukt in een oplage van 1000 exemplaren. De prijs van het boek is € 22,50. Met verzendkosten erbij € 27,50. ISBN/EAN: 978-90-9033763-0

Voeg het boek direct toe aan je winkelmand:

Na 16 november 2020 is het ook te verkrijgen bij de VVV in Epe en de Readshop in Epe.

Hieronder vindt u een aantal pagina’s uit het boek, die een indruk geven:

Over de totstandkoming van het boek was op 19 januari 2021 een documentaire te zien op Omroep Gelderland. Deze is terug te zien op Youtube: