Geplaatst op Geef een reactie

Mooie Remboe-middag

Het was een zonnige herfstdag op 9 oktober, waarop veel Remboenezen van het eerste uur bij elkaar kwamen in gasterij Remboe Inn

Voor sommigen was het een weerzien na 60 jaar. Er hing een heerlijke sfeer van thuiskomen bij elkaar met voor iedereen andere hoogtepunten. Oude verhalen en herinneringen werden opgehaald. Van een Bonte Avond in de jaren 50 was een Remboelied te horen. Iemand van de Zingende Huisvrouwen van toen, nu 95, konden we de hand schudden.

Aad van Veenendaal bood namens “De Utrechtenaren” een model van de domtoren uit een 3D-printer aan. Wie had dat 60 jaar geleden kunnen bedenken. René Brons, van de vroegere Hagenaars, bracht ons een prachtige Haagse uitvoering van De Nachtwacht, zoals wij die niet eerder van Aalt gehoord hadden en die ook afweek van de versie die wij zelf ter afsluiting hadden willen doen, zoals die in het boek staat.

Er was een bewaard gebleven voordracht van Aalt te horen, De Dertiende Kip, waar Jan de Jong een korte film bij heeft gemaakt met ondersteunende beelden. Deze voordracht is via YouTube te horen en zien met de volgende Link:

Dank aan allen voor deze prachtige middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *